Sådan tjekker du din elinstallation

Sådan tjekker du din elinstallation

22. december 2022 Slået fra Af No-20.dk

En elinstallation skal tjekkes og efterses, så den altid er i god stand. Det gælder især, hvis du har en ældre installation, eller hvis du har mistanke om, at der er problemer med den. Det er ikke altid lige let at se, om der er problemer med ens elinstallation, men der er heldigvis nogle ting, man kan kigge efter, og nogle ting, man kan gøre for at el tjek andelsbolig.

Kontakt en professionel

Det første og mest essentielle, du kan gøre, er at kontakte en professionel, som kan komme og tjekke din elinstallation. En professionel vil være i stand til at se, om der er problemer, og hvis der er, vil vedkommende også kunne lave en reparation. Det kan være en god idé at kontakte en professionel hvert år eller hvert andet år for at få tjekket sin installation. På den måde er du sikker på, at der ikke er nogle problemer, og at din installation altid er i god stand.

Kig efter tegn på problemer

Der er dog nogle tegn på problemer, du selv kan kigge efter. Det kan for eksempel være, hvis du oplever, at der går strøm ud i dit hus, eller hvis der er støj fra din installation.

Tjek din installation selv

Der er dog også nogle ting, du selv kan gøre for at tjekke din installation. Det kan for eksempel være at tjekke, om alle dine stik og ledninger er i god stand.